Food·Geen categorie

Dineren in de nieuwe schandpaal

Hey allemaal!

Vandaag ben ik nogal chic gaan dineren in De nieuwe schandpaal te Beveren. Ik ben met mijn gezin gaan eten voor de 21 ste verjaardag van mijn broer. Het is erg gezellig zitten! hieronder vinden jullie de gerechtjes die ik heb en mijn gezin hebben gegeten. Het is echt een aanrader als je van lekker eten houd! We kregen de maand menu van januari en februari.

De tafeldekking was eenvoudig een rode en witte wijn glas, een water glas, een stoffen serviet en een lepeltje voor de amuse. Wat mij direct opviel was het brood met de olijfolie, peper en zout. ik laat jullie eerst even kijken naar de tafeldekking!

Als eerste kregen we natuurlijk een aperitiefje  ik en mijn mama namen een crémant d’alsace met violet likeur. Echt een vrouwen drankje! De amuse was leuk gepresenteerd in een kommetje van de collectie van Pascal Naessens. We kregen een tartaar van forel met rode biet. 15942634_1181421925239349_2082686724_o

Wij hadden gekozen voor de proevertjes wijnen dus bij elke gang behalve bij het dessert kregen we een glas wijn. Niet veel later kregen we ons voorgerecht we konden kiezen tussen een kabeljauw haasje met crème van venkel en spaghetti van gele en groene courgette, dit was een warm gerechtje ik en mijn papa hebben hier voor gekozen ik vond het erg lekker er lag nog wat bulgur ( een soort van rijst) bij het was ook weer in een kom gepresenteerd. Mijn mama en broer hebben gekozen voor de gerookte eendenborst met een slaatje en rode pesto dit was een koud, fris gerechtje.

eendenborst             |            kabeljauw haasje

Achter ons voorgerecht kregen we een tussen gerechtje een Coquille St. Jacques, een stukje schol vis met een crumble van bloemkool en nog een plakje ham.15933979_1181421885239353_1226999466_o (2).jpg

Over naar het hoofdgerecht! We kozen allemaal voor hetzelfde! Het was echt heerlijk! Ik ben eigenlijk niet echt voor rood vlees maar het stoorde me eigenlijk niet. Het vlees was zeer fijn gesneden, het was weer een mooi zicht op mijn bord. wat ik dus gegeten heb is; Gepersileerde lamsfilet met schorseneer een paar bietjes een taartje spinazieaardappeltjes met karnemelk en een puree van savooi met spek.

15966580_1181421518572723_987514157_o

Waar ik echt naar uitkeek was het dessert omdat ik echt wel een zoetebek ben, alles wat zoet is vind ik lekker! We kregen een kommetje met sorbet van passievrucht, mousse van witte chocolade, een krokant van noten en appelcompote. Ik vond het krokatje van de noten echt heel lekker de mousse van de witte chocolade sprak me minder aan. voor mij stak de sorbet er echt wel uit. ik heb hier dan ook het langst van het gezin aan gezeten en ik vond het erg dat het op was hihi.

15943286_1181421515239390_264823597_o

Na het dessert hebben we nog een thee of koffie gekregen met een bordje vol lekkers! We kregen allemaal ook nog een klein chocomousseje.

Zo dat ik wat ik allemaal heb gekregen en ja hoor alle bordjes waren keer op keek leeg! Het was een geslaagde avond we hebben lekker gegeten maar dit betaal je dan ook wel voor de maandmenu is het per persoon 58 euro daar komt nog de proevertjes wijnen bij van 16 euro dan betaal je al snel een 80 euro per persoon met koffie en aperitief bij. Maar het is het zeker waard! Je kan De nieuwe schandpaal vinden in de Kloosterstraat te Beveren, de bediening is ook heel hartelijk en vriendelijk.

Als jullie nog iets willen weten over mijn bezoek hier vraag het gerust!

-xxx-
Emma

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s